Personkategorisering regler (visitation)


Definition

Definerer hvilke specifikke visitationsregler, der er knyttet til de enkelte kontaktgrupper.
Eksempelvis skal en

  • A-dagpengemodtager vil ikke have en visitationskategori
  • En kontanthjælpsmodtager, overgangsydelsesmodtager eller modtager af selvforsørgelses- og hjemrejseydelse kan være Jobparat eller Aktivitetsparat
  • En Uddannelseshjælpsmodtager eller en overgangsydelsesmodtager med uddannelsespålæg kan være Åbenlyst uddannelsesparat, Uddannelsesparat  eller Aktivitetsparat.
  • En sygedagepengemodtager kan være i sygedagpengekategori 1, 2 eller 3

Begreber

NavnDefinition
Visitationskategori

Visitation er en vurdering borgerens beskæftigelses eller uddannelsespotentiale, dvs. en samlet vurdering af vedkommendes arbejdsmarkeds/uddannelsesmæssige relevante ressourcer, kompetencer og udviklingsmuligheder. 

Visitationskategorier 

  1. En person er jobparat, hvis personen vurderes at være i stand til at påtage sig et ordinært arbejde, som gør pågældende i stand til at forsørge sig selv inden for 3 måneder.
  2. En person vurderes som aktivitetsparat, hvis personen ikke vurderes
    at være i stand til at påtage sig et ordinært arbejde.
  3. De unge, som ingen barriere har for at
    påbegynde og gennemføre en uddannelse,
    er åbenlyst uddannelsesparate.
  4. De uddannelsesparate er unge, der vurderes
    at kunne begynde på en uddannelse inden
    for et års tid, og som forventes at kunne
    gennemføre uddannelsen på almindelige
    vilkår.
  5. De aktivitetsparate er unge, der ikke vurderes
    umiddelbart at kunne påbegynde og gennem
    føre en uddannelse. Det kan skyldes faglige,
    sociale eller helbredsmæssige problemer.
  6. Ikke visiteret
    Indtil en borger er visiteret kan borgeren så i en ikke visiteret tilstand

Sygedagpengekategorisering

  1. En klar forventning om, at den sygemeldte er fuldt raskmeldt inden for to måneder fra første fraværsdag. 
  2. Den sygemeldte ventes raskmeldt senere end to måneder efter første fraværsdag, og der er et klart og forudsigeligt behandlingsforløb.
     
  3. Der er ikke en klar forventet dato for, hvornår den sygemeldte ventes raskmeldt. Samtidig er der tale om en diffus, uafklaret sygdom, der udgør en betydelig barriere for arbejdsevnen, og/eller den sygemeldte har udfordringer ud over sygdommen, fx sociale udfordringer, der skygger for tilbagevenden til arbejde.

Matchkategorier: (gl. regler - ophørt 1.1.2020 ifm. Ny LAB)

  • Match 1. Jobklar - borgeren er parat til at tage et arbejde og forsørge sig selv inden for tre måneder. Defineret ved en person, der ikke har problemer ud over ledighed, dvs. en person, der er parat til at tage ordinært arbejde, som gør den gågældende i stand til at forsørge sig selv inden for tre måneder.
  • Match 2. Indsatsklar - borgeren kan deltage i beskæftigelsesindsatsen eller vende gradvist tilbage til arbejde. Defineret ved en person, der ikke er parat til at tage ordinært arbejde, som gør den pågældende i stand til at forsørge sig selv inden for tre måneder, men som er i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud.
  • Match 3. Midlertidigt passiv - borgeren er hverken jobklar, eller for tiden i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats/vende tilbage til arbejde. Defineret ved en person, der hverken er parat til at tage et ordinært arbejde, som gør den pågældende i stand til at forsørge sig selv inden for tre måneder, eller i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud.


KontaktgruppeIdentifikation af kontaktgrupper.