963 Min Plan i den helhedsorienterede indsats


Indholdsfortegnelse


Målgruppe for dokumentet

Navne på interessenter omfattet af projektet

KSS

Øvrige it-leverandører fra andre forvaltningsområder

Baggrund og forretningsmål

I forbindelse med den politiske aftale om rammerne for en helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse problemer, skal kommunen tilbyde en samlet indsats, som udmøntes i én plan for borgeren. Denne ISB beskriver og analyserer mulighederne for at anvende Min Plan som kommunens "én plan" i den helhedsorienterede indsats. 

Der er ikke fastsat regler for, hvordan "en helhedsorienteret plan” (herefter én plan) skal understøttes, herunder udformningen, indberetningen og delingen af planen, samt hvordan borgeren skal tilgå planen. Det er op til den enkelte kommune at udarbejde og fastlægge indholdet af én plan. Det fremgår af lovgivningen om én plan, at tilbud og aktiviteter, der afgives efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, til borgere som har fået udarbejdet én plan, fortsat skal indberettes til DFDG. Det samme gør sig gældende for jobmål og aftaler.

Min Plan er for både borger og sagsbehandler et godt redskab til at se og følge op på borgerens mål og indsatser og kan dermed også anvendes i relation til én plan.

Løsningens grænseflader

En måde at arbejde med Min Plan på tværkommunalt er, at åbne op for at andre myndigheder i kommunen, der er en del af den helhedsorienterede indsats, får mulighed for at oprette aktiviteter og aftaler, herunder afholdte samtaler i Min Plan. Dette gør, at borgeren i den helhedsorienterede indsats via borgeradgangen på Jobnet kan tilgå Min Plan, hvor alle indsatser - på tværs af kommunen, kan ses. Løsningen skal sikre, at borgeren til enhver tid kan trække sit samtykke om "én plan" tilbage eller af andre årsager ikke længere skal være en del af kommunens helhedsorienterede indsats. 



Løsningens omfang

Dataflow

Det skal sikres, at indberetning i Min Plan også kan føde samme data ind i det fagsystem (myndighed), som indsatsen kommer fra. Dette er vigtigt, både for journalføring i de respektive forvaltninger og for at undgå dobbeltregistrering, men også vigtigt såfremt borgeren ikke længere er i målgruppen for en helhedsorienteret indsats – og hvor de igangværende indsatser, skal ”tilbage” til de respektive forvaltninger.

Indberetning af indsatser på tværs af kommunen

Der er i forbindelse med det lovforberedende arbejde til en ny hovedlov om en helhedsorienteret indsats ved at blive udarbejdet en indsatskatalog over samtlige indsatser på tværs af bl.a. social, - sundheds- og beskæftigelsesområdet. Indsatskataloget vil med stor fordel kunne blive benyttet til at udvide DFDG’s kodeliste over aktiviteter. Indsatser fra øvrige fagområder vil dermed kunne få samme indberetningsstruktur, som de strukturerede data på beskæftigelsesområdet. Dette vil give borgeren et samlet overblik over indsatser på tværs af kommunen via Min Plan samt give bedre forudsætninger til dataopsamling og statistisk opfølgning. 

Anbefalinger/kommentarer vedr. arkitektur.

 



Oversigt over epics