Overordnet løsningsdesign i Work In Denmark

Indhold

Applikationsdesign

På Jobnet er implementeret et view, der parameterstyres via URL, når den kaldes fra workendenmark.dk. Er url parameter med, så vises WiDK udgaven af Find Job. Hvis ikke, vises oprindeligt Find Job. Følgende funktioner er skjult i WiDK view: Brødkrumme, Læs højt, Arbejdsområde, Ansættelsesvilkår, Tip en ven, Ruteplan og ’NY’ markering på annonce. Der vil ikke være mulighed for at logge ind, hvorfor der ikke er mulighed for at gemme en søgning. Denne funktion skjules derfor også. Desuden skjules ”Udland” som afkrydsningsmulighed under Geografi (Grønland forbliver) samt ”Deltid – job med timeangivelse” under Arbejdstid.

Datoer fremgår i US format. Alle mails er klonet, så de forefindes i en engelsk udgave, med WIDK logo. URL på disse mails har URL parameter med WIDK på. Databasen er udvidet med denne parameter, og mailafsender batchjob tilpasset, så ”Find Job” jobagent mails fortsat sendes på dansk og WIDK sendes på engelsk. Afsender-adresse er sat til WiDK og printstylesheet er sprogversioneret.

Taksonomi

Der er i løsningen gjort brug af eksisterende databasetabeller, der alligevel skal vedligeholdes manuelt, ved ændringer i Taxonomy. Herved opnår WIDK fuld kontrol over ordlyden på stillingsbetegnelserne på engelsk. Bagsiden er den manuelle vedligeholdelse der følger, hver gang der i administrationsmodulet for Taxonomy laves ændringer, der har konsekvenser her på. 

Når en bruger søger efter en stillingsbetegnelse på WIDK, skal søgeresultaterne kun vise jobopslag, der indeholder den præcise fritekstsøgning på stillingsbetegnelsen. Der er Type-ahead funktion. Efter at have søgt på stillingsbetegnelsen, skal brugeren have mulighed for at søge på relaterede stillingsbetegnelser, og søgeresultaterne skal indeholde relevante jobopslag.

Søgevægtningen af parametre er konfigureret, så søgeord, der identificeres i felterne “Title” og “Job title”, prioriteres højest, mens feltet “Presentation” ikke anvendes som vægtning for at sikre, at de mest relevante jobopslag vises.

Tabellen EscoStarOccupationGroupMap mapper OccupationGroupID og ConceptUriDA, og denne tabel er derfor i spil ved hver eneste stillingsopslag, som Ankiro beriges med af batchjobbene. Følgelig er det logisk at udvide denne tabel med et felt til at rumme den engelske oversættelse af stillingsbetegnelsen, for hver en ConceptUriDA. Batchjobbet kan så med afsæt i stillingsbetegnelsens conceptUriDA tillige hente den engelske stillingsbetegnelse, når hierakiet i øvrigt hentes. 

Stillingsopslag gennem Ankiro

Som på den danske Find job funktion, bruges der Ankiro som at crawle engelske stillingsopslag fra andre hjemmesider og jobportaler i Danmark.

image-20240625-101416.png