Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Table of Contents

Jobnet understøtter mødet mellem arbejdsgiver og jobsøger, samt giver jobsøger adgang til selvbetjening i forhold til jobcentret. Jobnet skal sikre en landsdækkende ensartet adgang. Den funktionalitet, der placeres på Jobnet er typisk møntet på at understøtte disse behov. Generelt stilles der krav til de jobsøgende omkring deres brug af Jobnet, hvor virksomhedernes brug generelt er frivillig. Offentlige arbejdsgivere har dog pligt til at annoncere ledige stillinger på Jobnet.

...

Afmelding på Jobnet kræver angivelse af en årsag blandt flere mulige. Er den for borger relevante årsag ikke tilstede kan afmelding ske via jobcenter. Afmelding kan ske med afsæt i dags dato og maksimalt 30 dage frem. Afmelder man sig nu, med effektuering af afmeldingen på sigt, sker det via batchjob. 

Tilmelding (eller raskmelding) som straksbookingramt

...

Screeninger kan oprettes til flere målgrupper og spørgerammen er forskellig for grupperne.


For alle borgere gælder det, at profilafklaringsresultatet vises på Jobnet i 90 dage efter besvarelsen. Dette ved, at GUI kalder 
GetScreeningResult. På resultatsiden kan besvarelsen tillige hentes PDF ved kald af metode GetScreeningResultAsPdfEfter 90 dage vil resultatet ikke kunne ses længere. 

Der kan kun kan være en aktiv screening/besvarelse tilgængelig ad gangen. 



Find Job

Find Job blev i release 2021-2 klonet, således at der er en instans målrettet danske borgere (Jobnet) og en instans målrettet udlændinge der vil arbejde i Danmark (WIDK instans af Find Job) til hvilken der linkes fra WIDK.dk,

...

Backend fx Søgninger mod Ankiro er ens for de to systemer. I Ankiro har WIDK dog fået deres egnet indeks over eksterne stillingsopslag, som Ankirosuiten i 2021-2 er udvidet med: "ExternalWorkInDenmarkJobJobnet".

De interne jobopslag der udstilles til WIDK ligger i forvejen indekseret, med et flag "IsWorkInDenmarkJob", som bevirker, at disse job kan vises på WIDKs instans af Find Job.

...

  • Arbejdsområde er fravalgt. Stillingsbetegnelserne, der ligger til grund, er EscoSTAR funderede (dvs. mappet på ConectURIda), men der eksisterer ikke et engelsksproget hierarki eller stillingsbetegnelser på engelsk i STARs Taxonomy silo. I praksis indekseres det enkelte stillingsopslag derfor ikke med "occupation" (selve koden for stillingsbetegnelsen). Samme gælder for Arbejdsområde (Workarea) og for arbejdsgrupper (Occupations). 
  • Konsekvensen af fravalget af Arbejdsområde er, at intellisensen ligeledes er beskåret i funktionalitet.
  • Under "Location" er "udlandet" fravalgt som filter. WIDK job er naturligvis beliggende i Danmark.



  • Filteret Ansættelsesvilkår er slettet.
  • Og filteret arbejdstid - "Hours of work" - er tilrettet, således at det kun rummer Fuldtids og deltidsjob - "deltidsjob med timeangivelse" og slider til filtrering på timer er slettet.


  • Gem søgning - der kræver login - er ikke tilgængelig
  • WIDK logo vises i stedet for Jobnetlogo i øverste venstre hjørne og i foooter, men selve footeren, der linkede til Jobnet sider er slettet. På sigt udarbejdes måske en WIDK footer der peger på WIDK selv. Brugeroplevelsen skal være, at det er WIDK man går ind i og bliver i, så forstyrrende elementer som brødkrummenavigation med links til Jobnet.dk er slettet,
  • Cookie consent vises i en engelsksproget udgave, som WIDK har kunne tilpasse med deres egen tekst. Dette skyldes alene, at der ikke er et engelsksproget Jobnet. Kommer der det, vil der her være en udfordring. Cookie Consent er i øvrigt et eksternt tilkøbt system, som der blot refereres til i et script.

...

En nyudvikling, i forhold til det eksisterende Find job er også sket: Foranlediget af et behov for på WIDK.dk at kunne vise en jobcount, er Find Job controller udvidet med en metode til optælling af summen af interne og eksterne WIDK job. Denne Count caches i en time og udstilles på en URL, så udbyderen af WIDK.dk  kan kalde denne.

Flow Diagram over koblinger, fra oprettelse af jobannonce til publicerede stillinger på Find Job.

Herunder vises diagram over jobopslag, med oprindelse i JobAdService [Erstattes ifm release 2023-3 af ny JobAnnonceService] (interne opslag) eller Ankiro (eksterne opslag), samt deres vej til visning på Jobnets Find Job eller WIDK's instans af Find Job.

...

Under login kan borger se sin loginhistorik. Har andre logget ind som borger, vil det også fremgå, hvem der har logget ind, og hvornår de har gjort det. Eksempelvis vil en sagsbehandler, via ampportalen, kunne logge ind som "borgeren" og se Jobnet, som det ser ud for den enkelte borger. Loginhistorik for seneste tre måneder er tilgængelig. 

Under ledighedsstatusser kan borger se de hvornår han ved tilmeldinger har været registreret som ledig.  Historikken vises for seneste seneste 3 år.

Under sygdomsregistreringer kan borger se, hvornår han har været sygemeldt de seneste 3 år, og hvem der har foretaget foretaget registreringen. Borger selv, sagsbehandler eller system (hvis eksempelvis det er et batchjob der har afviklet en hændelse sat til fremtidig eksekvering).

Ferieregistrering viser borgers ferieregistrereringer for de seneste 3 år.

Midlertidigt arbejde viser de perioder, som borger har været i midlertidigt arbejde seneste 3 år.

Under CV-søgbarhed fremgår CV-søgbarhedsstatussen, som borgers CV har haft de seneste 3 år. 

Søgt Job som viser de seneste 3 års tilføjelser og fjernelser af borgers "Jeg søger job som" angivelser.

Endelig er der Andre fravær og fritagelser, der ikke er dækket af Sygdomsregistreringer eller Feriefravær. Eksempler på fravær fremgår her: AbsenceTypeIdentifier



Brugerprofil

Under Brugerprofil, som man tilgår ved at klikke på brugerens navn i headeren eller menuen (alt afhængig af breakpoint), der finder man 4 underpunkter:

...

For at nå mit mål, har vi aftalt / Din sagsbehandlers kommentar til dig

Planbeskrivelsesfeltet kan ikke udfyldes for alle borgere.For de borgere, der kan få feltet angivet, vil feltet i Min Plan fremgå under en overskrift "For at jeg kan nå mit mål, har vi aftalt". Har borger dog en uddannelsesplan vil label på feltet hedde: "Din sagsbehandlers kommentar til dig".


Uddannelseselementet

Der er 4 trin, og der vises nu kun ét trin ad gangen. Det fremgår by design ikke for borger, hvor mange trin der er. Eller hvilket trin borger er på. Trinene er i nævnte rækkefølge: 

Valg af uddannelsesønsker, se fx: JOB-114 Som ledig med uddannelsespålæg ønsker jeg i min plan 2.0 at kunne angive mine uddannelsesønsker til min sagsbehandler (trin 1)

...

...


På bagrund af den forberedende del kommer indstillingen, hvilket er rehabiliteringsteamets indstilling til forløb. Et rehabiliteringsforløb kan fuldstændig afvises med "almindelig indsats". Det kan også falde ud som Ressourceforløb, Fleksjob, Førtidspension, Første jobafklaringsforløb eller Nyt jobafklaringsforløb. Borger kan under "Min sag til teamet" se indstilingen i GUI, ligesom indstillingen kan downloades som PDF. 


Indstilles borger til et ressourceforløb eller jobafklaringsforløb skal borgeren have en Min plan, der er målrettet deres forløb for at sikre en bedre brugeroplevelse på Jobnet.


Når den koordinerende sagsbehandler har oprettet og eller opdateret borgers Min plan, vil borgeren kunne se disse oplysninger under "Min Plan". De eksisterende elementer bruges. 

...

Login sker via AmPortalen for Jobcentermedarbejdere og validering af, at sagsbehandleren har lov til at se borgeren sker via DFDG foundation med afsæt i de data, der er på sagsbehandlerens certifikat og det af sagsbehandleren angivne CPRnummer. Alternativt kan login ske via en redirect URL, Jobnet.dk/sagsbehandleradgang, som kan benyttes til formidlingsformål, og som vil lede brugerne til landing page på Jobnet. Sagsbehandlere skal logge på Jobnet med NemID medarbejdersignatur og på Jobnet vælge det konkrete medlem, hvis Jobnet de ønsker at se.

Hensigten med sagsbehandlerlogin er at give sagsbehandlere mulighed for i videst muligt omfang at se Jobnet, som borgeren ser det - altså en ren "kigge adgang". 

...

Default tælleren er "1 års forlængelse". Ved 1 times lagt arbejdsindsats, kan optjenes 2 timers forlængelse. Der kan dog højest optjenes 1 års ekstra dagpenge. 

Når borgers 2-årige dagpenge-periode udløber, kan dagpengeperioden forlænges med de opsparede timer. 

Af speedometeret herunder, som er for en fuldtidsforsikret, kan ses, at borger har arbejdet 765 timer og at det giver en forlængelse på 1.530 timer.





2-årig genoptjening

Timer opsparet, kan alternativt anvendes til at genoptjene retten til en ny 2-årig dagpenge-periode - altså en reel ny dagpengeperiode

Når borger har arbejdet 962 timer, kan han vælge at forlænge sin dagpenge-periode med den maksimale periode på 1 års ekstra dagpenge, når den 2-årige dagpenge-periode udløber.

...

225 timers reglen (Tællere for borgere på kontanthjælp)

Hvis borger har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse i sammenlagt 1 år i løbet af de sidste 3 år, skal vedkommende have arbejdet mindst 225 timer inden for de seneste 12 kalendermåneder. 
Kun almindeligt ustøttet arbejde tæller med. Deltagelse i virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud tæller ikke med.

Tallene der vises i Jobnet kommer fra DFDG, der har dem fra KMD Aktiv/Kommunernes Ydelsessystem (KY) - der er en omlægning i gang. Det er altså uden logik på Jobnetsiden andet end følgende:

Jobnet viser data, når HasHoursToNudgingSocialAid på JCCS er true. Hvorvidt det er GUI for "Høj ydelse" eller "Lav ydelse" der vises, det afhænger af flaget CurrentAidLevelIsHigh. Er denne værdi true er det GUI for høj ydelse. Er den false er det GUI for lav ydelse. GUI er reelt den samme, men teksterne varierer alt afhængig af, om borger aktuelt er på høj eller lav ydelse. Ved aktuel høj ydelse, så nugdes for at borger lægger nok timer til at forblive på høj ydelse. Ved aktuel lav ydelse, så nudges for at borger skal lægge en indsats, så vedkommende kommer tilbage på høj ydelse. Et alternativt - og for borger mere positivt afkast af at lægge disse timer er jo, at borger måske kommer permanent i arbejde.

Der er ikke umiddelbart et interface til indberetning af data vedrørende 225 timers reglen. Skal man bruge en borger med 225 timers data, må man altså i LSS trække kontanthjælpsmodtagere og se på deres overblikside, om de har 225 timers data. Er der data, vil borger have menupunktet  til "225 timers reglen" under "Planer og aftaler".

...

Services:  JCCS og CounterService

Jobnet for Arbejdsgivere

Alle danske virksomheder har gratis adgang til Jobnet. Virksomhedernes brug af Jobnet er frivillig, der er dog krav om, at offentlige virksomheder slår ledige job op på Jobnet. Det gør de via JobAG.

Virksomhederne kan anvende Jobnet i forbindelse med rekruttering. Der er således adgang til:

  • Søgning i Jobnets CV-bank
  • Annoncering på Jobnet

Via JobAG har virksomhederne endvidere mulighed for at annoncere jobs på workindenmark.dk, som er STAR’s portal til virksomheder, der ønsker at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.

Jobannoncerne på Jobnet kommer fra flere kilder. Offentlige institutioner har pligt til oprette annoncer på Jobnet, mens private virksomheder selv kan bestemme om de ønsker at anvende Jobnet. For at få så mange jobannoncer, også private jobs, på Jobnet ’høstes’ links til jobannoncer fra flere eksterne jobdatabaser.

Figur 3: Virksomhedens adgang til hovedmenu i Jobnet

Virksomheder har adgang til at opslå Jobannoncer på Jobnet, eller udsøge velegnede kandidater via JobAG.

Image Removed

Virksomhederne har adgang til support fra STAR’s Landssupport i forbindelse med anvendelse af Jobnet.Fra jobnet.dk forsiden kan man linke til jobnet for Arbejdsgivere, kaldet JobAG:

Image Added

Primære arbejdsgange

...