Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Table of Contents

Vision og formål med rehabiliteringsforløb

Den model for rehabiliteringsforløbet (også kaldet en rehabiliteringsplan), som danner grundlag for den tværfaglige indsats for udsatte borgere, er udarbejdet inden for rammerne af reformen af førtidspension og fleksjob. Modellen har været anvendt siden 1. januar 2013.

Rehabiliteringsforløbet skal bidrage til at understøtte det tværfaglige samarbejde om udviklingen af borgerens arbejdsevne via evidensbaserede indsatser. Fokus er ordinære timer på det ordinære arbejdsmarked. Herudover skal modellen sikre fælles sprog og et fælles ståsted i det tværfaglige samarbejde.

Rehabiliteringsplanen består af følgende tre hovedelementer:

...

  1. Den forberedende del sker på baggrund af en beslutning om at starte rehabiliteringsforløbet for den pågældende borger og en efterfølgende indsamling af relevant dokumentation som videregives til rehabiliteringsteamet

  2. Indstilling, er rehabiliteringsteamets instilling til den videre indsats på baggrund af møde med borger og relevant dokumentation fra den forberedende del 

  3. Indsatsdel, er udmøntning af rehabiliteringsteamets indstilling i et konkret Min plan forløb.

Se 2024 (Nytænkning) - Arbejdsgang forberedende del for overblik og brugerrejse.

Se Interessenter rehabiliteringsforløb for overblik over interessenter.

...

  1. Rehabiliteringsforløbet oprettes når forberedende sagsbehandler begynder indsamlingen af informationer til rehabiliteringsteamet, således at borger kan udfylde Min situation og CV på Jobnet
  2. Forberedende sagsbehandler skifter status på sagen til "Send til Indstilling", når det vurderes, at der er indsamlet nok materiale til rehabiliteringsteamet. Dette medfører samtidigt, at borgeren ikke længere kan rette i "Min Situation"
  3. Når rehabliteringsteamets indstilling forleigger registreres denne og skifter status til "Indstillet", dette sker fra det kommunale system i forbindelse med at indstillingen oprettes 
  4. Koordinerende sagsbehandler skifter status til "Indsats igangsat", når kommunen har igangsat indsatsdelen. 
  5. Forberedende sagsbehandler kan skifte status tilbage til hhv.:
    1. Forberedende del, f.eks. hvis rehabiliteringsteamet vurderer at dokumentationen ikke er dækkende
    2. "Sendt til Indstilling", hvis sagen skal forelægges rehabiliteringsteamet igen umiddelbart efter sidste indstilling.
  6. Forberedende Sagsbehandler opretter et nyt forløb, hvis borger skal have et nyt forberedende forløb og møde med rehabiliteringsteamet.
  7. Foreberedende sagsbehandler skifter status til "fejloprettet" hvis der f.eks. ved en fejl, er lavet et rehabiliteringsforløb på en forkert person.

...

Indsamlingen foregår i tæt samarbejde mellem borger og den forberedende sagsbehandler således, at en borgeren kan føle sig inddraget og tage medejerskab over egen sag og forløb. Dette sker bl.a. ved,  at borger kan udfylde Min situation og udarbejde sit CV på Jobnet samt følge rehabiliteringsforløbet på Jobnet (en afskærmet Jobnet jf. beskrivelse i ISB 902) 

Se 2024 (Nytænkning) - Arbejdsgang forberedende del for detaljeret arbejdsgang.

...

Den udarbejdede indstilling gøres tilgængelig på Jobnet for borger dels i sin helhed som PDF dels kan borger se hvad rehabiliteringsteamet har indstillet borgeren til.     

Se 2024 (Nytænkning) - Arbejdsgang indstilling  for detaljeret arbejdsgang.

...

Excerpt

Forberedende del og indstilling

Indsatsdel

...