Min Plan inkl. tilbud (aktiviteter) og kontrakt efter integrationsloven



Entiteter

EntitetsnavnBeskrivelse
Data om kontrakt efter integrationsloven 

Data om kontrakt efter integrationslovem

Data om kontrakt efter integrationslovens § 19 er de integrationsspecifikke data, der indgår i den samlede kontrakt, der som helhed overfor borgeren består af:

  • Plan og aktiviteter
  • Data om kontrakt efter integrationsloven
  • CV
  • Andre oplysninger herunder fravær 


Kontrakt

Flygtninge og familiesammenførte udlændinge er omfattet af integrationsloven og skal gennemføre et integrationsprogram. Programmet fastlægges i en kontrakt, hvori også indgår en integrationserklæring.

I kontrakten fastlægger kommunen og udlændingen sammen indholdet af integrationsprogrammet, herunder udlændingens dansk- og beskæftigelses- eller uddannelsesmål og indholdet af de aktiviteter, der skal sikre, at målene i kontrakten opfyldes. Målet er først og fremmest, at udlændingen får varig beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked. Indsatsen skal fastlægges med udgangspunkt i udlændingens forudsætninger og ønsker samt arbejdsmarkedets behov.

Kontrakten gælder, indtil udlændingen får tidsubegrænset opholdstilladelse. Den kan altså godt gælde, selv om udlændingen ikke længere er omfattet af integrationsprogrammet, der kan have en varighed på op til 5 år. Hvis udlændingen efter denne periode modtager fx arbejdsløshedsdagpenge eller kontanthjælp, skal kontakten anvendes til at beskrive den beskæftigelsesrettede indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Dette gælder også, hvis udlændingen mister sit fleksjob og skal modtage ledighedsydelse.

Kontrakten skal i så fald revideres som led i det individuelle kontaktforløb. Jobcenteret skal som for andre ledige også udarbejde Min plan inden den beskæftigelsesrettede indsats iværksættes. De aktiviteter, som fastlægges efter reglerne om det individuelle kontaktforløb og beskrives i Min plan, kan man referere til i kontrakten.

Hvis udlændingen er i beskæftigelse, ordinær uddannelse eller ikke modtager offentlig forsørgelse, er kontrakten stadig gældende indtil der er opnået permanent ophold og der skal følges på den af kommunen.


Tidlige informationsudveksling

Dele af kontraktdata er ligeledes omfatte af den tidlige informationsudveksling der sker mellem asyloperatør og jobcenter for personer der opnår asyl.

SprogkundskabSprogkundskaber for et konkrete sprog eller dialekt. Kundskaberne borgeren besidder for sproget eller dialekten er vurderet i forhold til foruddefineret færdighedsniveauer. 

Sprog og sprogkode omfatter også evt. tegnsprog m.v.

Min Plan

Min Plan samler følgende områder af borgerens beskæftigelsesindsats:

  • Plan
  • Aktiviteter
  • Afholdte samtaler med jobcentret og a-kassen
  • For dagpengemodtagere: Krav til jobsøgning fra a-kassen
  • For kontanthjælpsmodtagere: Krav til jobsøgning fra jobcentret
  • Kontrakt efter integrationsloven
  • Vejledningstekst for personer med kontrakt efter integrationsloven
  • Kvittering

For Plan, se Plan Basis

CV

CV for borgeren. Borgeren administrerer og vedligeholder selv sit CV på Jobnet. Et CV er logisk knyttet til den enkelte Jobnetbruger. 

Personkategorisering (visitation)Borgerens evt. personkategori ud fra vedkommendes arbejdsmarkeds/uddannelsesmæssige relevante ressourcer, kompetencer og udviklingsmuligheder. 
Fravær og fritagelsesperiodeDen periode, hvor en borger er omfattet at et fravær eller en fritagelse.
Fravær drejer sig om situationer, hvor en ledig har ret til ikke at opfylde en eller flere af de forpligtelser, han/hun normalt er omfattet af, og hvor jobcentret ikke skal tage stilling til, om betingelserne er opfyldt. F.eks. har en dagpengemodtager ret til at holde ferie, hvis han/hun melder det 14 dage forinden og ikke er indkaldt til jobsamtale eller aktivering.
Fritagelser er situationer, hvor jobcentret skal vurdere, hvorvidt forudsætningerne er til stede. Her vil en sagsbehandler i givet fald kunne bevillige en fritagelse. F.eks. om en kontanthjælpsmodtager er så syg, at han/hun ikke skal aktiveres.
Et fravær eller en fritagelse vil altid være en tidsperiode, dog kan den for nogle typer være uden krav om registrering af slutdato, hvis forholdet stadig er aktivt. Der kan være flere overlappende fravær og fritagelsesperioder for en borger.
Afholdt samtaleAfholdte samtale er registreringer i forbindelse med en konkret afholdt kontakt mellem borger og jobcentret / anden aktør eller borger og a-kasse.
Den afholdte samtale vil indgå i et kontaktforløb, når der forefindes en aktiv beskæftigelsessag.
En afholdt samtale er ikke nødvendigvis en fysisk samtale, men kan f.eks. foregå personligt, telefonisk, digitalt, pr. brev m.v. (kontaktform).
Til den afholdte samtale angives også, hvilken samtaletype, der er tale om.
En afholdt samtale kan omfatte flere emner, herunder:
  • Der sker en visitering af borgeren
  • Der laves en aftale med borgeren eller er en opfølgning på en eksisterende aftale f.eks. jobplan.

Den afholdte samtale er kun de data, der opsamles i forbindelse med selve kontakten med borgeren, en afholdt samtale vil oftest ske på baggrund af en booking - planlagt samtale, der enten er indkaldt af jobcenter, a-kasse eller anden aktør - eller booket af borgeren selv.

PlanKonkret fremadrettet aftale mellem borger og jobcenter/anden aktør. Planen vil oftest omfatte en række tilbud til den ledige, der samlet skal øge borgerens beskæftigelsesmuligheder.

Plan (også kaldet den "snævre" eller kerneplan") er et af de elementer, der indgår i Min plan, se Min Plan basis

Der findes en række forskellige plantyper, hvor flg. er implementeret med målrettet indhold:

  • Jobplan
    Jobplanen er en skriftlig aftale mellem borgeren og jobcentret. Den beskriver de aktiviteter, der kan medvirke til, at borgeren hurtigst muligt får arbejde.
  • Uddannelsesplan
    Uddannelsesplanen beskriver de aktiviteter, der kan medvirke til, at borgeren hurtigst muligt igangsætte en uddannelse. Uddannelsesplanen indeholder også et uddannelsespålæg til borgeren og vil f.eks. gælde for borgere under 30 år og uddannelseshjælpsmodtagere eller borger under 25 år og dagpengemodtagere.
  • Aftale om opfølgning
    Aftale om opfølgning beskriver de aktiviteter, der kan medvirke til, at en sygedagpengemodtager gradvist kan vende tilbage til job eller opnå job eller påbegynde et tilbud
  • Rehabiliteringsplan
    Rehabilteringsplanen beskriver indsatsen i borgers rehabiliteringsforløb, der skal bidrage til at realisere uddannelses- og beskæftigelsesmål
  • Plan uden plantype
    Plan uden plantype kan anvendes af forsøgs- og frikommuner, der er undtaget fra at anvende øvrige plantyper


Planmål (Jobmål / beskæftigelsesmål)De job- eller uddannelsesmål, der er tilknyttet til borgerens plan
VejledningstekstBorgerens konkret vejledningstekst ud fra den specifikke /wiki/spaces/GI/pages/9633810 for borger. Anvendes i DFDG kun for borgere med kontrakt efter integrationsloven. Kommuner skal (selv) sende afgørelser om tilbud til borgerens digitale postkasse (Offentlig digital post) fra 1. januar 2020 (ny LAB) og vejlede borgere om rettigheder og pligter.
Krav til jobsøgningKrav til jobsøgning er i juridisk forstand, de minimumskrav a-kassen stiller til den lediges jobsøgning. Den ledige kan blive sanktioneret, hvis de ikke opfyldes.
Min Plan hændelseDen eller de hændelsestype(r) der er sket på nye versioner af Min Plan siden sidste kvittering fra borger.
BeskæftigelsessagDen enkelte borgers beskæftigelsessag. 
Sagen er den, der samler alle beskæftigelsesmæssige oplysninger om en borger. 
En borger kan kun have en sag, der så opdeles i en række perioder med hver sin beskæftigelsesmæssige status.

Beskæftigelsessagen er ikke koblet til en fysisk sag i DFDG, da det er borgerens CPR-nummer, der i DFDG er den fysiske sammenkobling der giver dette sagsbegreb.    

Uddannelsesplan m. uddannelsespålægIndholdet i Min plan, når plantypen er uddannelsesplan - udover de generiske elementer der fremgår i i Plan Basis
UddannelsesønskeBorgerens uddannelsesønsker eller forslag til uddannelsessteder.
Tilbud (aktivitet)Konkrete tilbud, der vedrører:
  1. Aktive tilbud i henhold til lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) kapitlerne 11 - 14 
  2. Øvrige tilskudsansættelser, fx. fleksjob, voksenelev, rotationsvikar.
  3. Tilbud om hjælpemidler og personlig assistance til handicappede
  4. Mentorstøtte

Eksempler på aktive tilbud:

  • Ansættelse med løntilskud hos private eller offentlige arbejdsgivere
  • Virksomhedspraktik
  • Nytteindsats
  • Vejledning og opkvalificering (kursus, uddannelse mv. )

Eksempler på øvrige tilskudsansættelser:

  • Flexksob
  • Voksenlærlinge / voksenelever
  • Jobrotationsvikarer

Tilbuddet repræsenterer både data, der registreres i forbindelse med afgivelse af tilbuddet samt data, der er efterbehandlet og opgjort på ugebasis (aktiveringsperiode).

Note: I relation til definitionen på aktivt tilbud har der i forskellige sammenhænge og over tid været forretningsmæssige forskelle i, hvad et aktivt tilbud kunne omfatte. I denne sammenhæng er definitionen omkring et tilbud, at det både omfatter konkrete aktive tilbud i henhold til lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) set i forhold til kap 11-14, øvrige tilskudsansættelser som f.eks. fleksjob, samt tilbud om individuel mentor og personlig assistance til handicappede. Denne definition vurderes at være den, som bedst repræsenterer den forretningsmæssige brug af begrebet fremadrettet.

TilbudsreferenceSamling af referencer til andre registreringer i DFDG, i andre systemer eller lokalt hos jobcenter.
ArbejdsstedDet fysiske sted, hvor aktiviteten faktisk skal afholdes. Kan fremgå i:
  • en jobannonce som et arbejdssted
  • en virksomhedsrettet tilbudsaktivitet som et arbejdssted
  • en kursusrettet tilbudsaktivitet som et kursussted.
TilskudsansættelseDen konkrete ansættelse af en borger i et job, hvor der gives tilskud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.
Vejledning og opkvalificering - kursusTilbud til borgeren om vejledning og opkvalificering i henhold til lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 10 i form af kursus eller en mentor efter kapitel 9b. Der kan være tale om kurser, der på forhånd er defineret og aftalt mht. indhold og pris med kursusudbyderen (et kursushold) eller et kursus, der er fundet unikt i forhold til borgeren (et enkeltpladskursus).
HjælpemiddelHjælpemiddel som er stillet til rådighed for borger.
Personlig assistancePersonlig assistance til rådighed for borger.
Medarbejder (sagsbehandler)Medarbejder forstået som den operationelle medarbejder, typisk med en sagsbehandler eller jobkonsulent rolle. Der kan også være tale om en administrativ medarbejder, der foretager registreringer på vegn af den ansvarlige sagsbehandler/jobkonsulent. Medarbejderen kan være tilknyttet et jobcenter, et ydelsescenter, en a-kasse eller en anden aktør.

DFDG har ikke et sagsbehandlerregister og registrerer kun sagsbehandler oplysninger i forbindelse med de registreringer, der i øvrigt foretages af fx indkaldelser til samtaler, afholdte samtaler, Min Plan og Plan eller aktiviteter i borgerens Min plan. I den forbindelse er det typisk at der registreres

  • Medarbejderens navn. 
  • E-mail adresse på medarbejder.
  • Identifikation af medarbejder (fx en GUID)
Virksomheds kontaktpersonDen person/medarbejder i virksomheden, der i en given jobannonce, en ordinær jobordre, en virksomhedsrettet aktivitet, en kursusaktivitet eller i en ansøgning til en tilskudsansættelse, er angivet som kontakt/reference.
VirksomhedEn organisatorisk enhed defineret ved:
  • For danske virksomheder ved et CVR og P-nummer.
  • For udenlandske virksomheder ved navn og adresse.

Virksomhed og stamdata om den enkelte virksomhed. De generelle stamdata for danske virksomheder f.eks. navn og adresse fås som kopi fra CVR-registret.
En virksomhed kan optræde i flere roller, bl.a. som:

  • Kursusudbyder i forbindelse med aktive tilbud
  • Alm. virksomhed med ansatte, ansøgninger, annoncer
  • Anden aktør 
  • Virksomhed med aktive tilbud som virksomhedspraktik, ansættelse løntilskud, nytteindsats m.v.

Desuden anvendes virksomheden til at finde stamdata om de enkelte myndigheder, da disse data kan findes via CVR og P-nummer.


Virksomhed som anden aktør

Anden aktør er en privat operatør, der udfører opgaver for jobcentret som led i varetagelsen af beskæftigelsesindsatsen.
En anden aktør vil varetage aftalte elementer af beskæftigelsesindsatsen mht. den ledige på vegne af et jobcenter eller kommunen og kan kun operere under en given rammeaftale og delaftale for de ledige, der er henvist til den anden aktør. DFDG kender ikke længere til alle ramme- og delaftaler.

Virksomhed som ansøger til støttet beskæftigelse m.v.

Virksomheden kan optræde som ansøger til støttet beskæftigelse så som  løntilskuds- og virksomhedspraktikpladser, herunder nytteindsats, samt voksenlærlinge, som ansøger til støtte til mentor, hjælpemiddel eller personlig assistance eller integrationsgrunduddannelse (IGU). Virksomheden kan gennem henvendelse i jobcenter eller via selvbetjening i VITAS oprette og opdaterer sine forespørgelser på bl.a. virksomhedspraktik, ansættelse med løntilskud, voksenlærlinge og indgå IGU-aftaler.

Virksomhed som arbejdsgiver til støttet beskæftigelse (tilbud / aktivitet)

Virksomheden kan være arbejdsgiver i forbindelse med løntilskud, fleksjob m.v. 

Virksomhed som arbejdsgiver udbyder af kursus m.v. (tilbud / aktivitet)

Virksomheden kan være udbyder af kursus m.v.

Virksomhed i formidling af ordinært job

Virksomheden kan gennem henvendelse i jobcenter eller via selvbetjening på Jobnet for arbejdsgivere (JobAG) oprette og opdaterer sine forespørgelser på formidling af ordinært job samt for at se de formidlinger der er foretaget af jobcentre og a-kasser. 

Virksomhed som modtager af sygedagpenge, barselsdagpenge m.v.

Virksomheden kan optræde som modtager af refusion i forbindelse med sygedagpenge, barselsdagpenge m.v.

Virksomhed i udbyder af jobannonce

Virksomheden kan optræde som udbyder af en jobmulighed i form af en annonce enten til støttet beskæftigelse eller ordinært job.

DiscoAMS StillingsbetegnelseLaveste niveau i DISCOAMS.
ESCOSTAR stillingsbetegnelse
AktiveringNår en borger deltager i aktive tilbud i henhold til reglerne om ret og pligt i Lov om aktiv beskæftigelsesindsats, er der tale om en aktiveringsperiode. En aktiveringsperiode er en sammenhængende tidsperiode.
Denne entitet er en del af en borgers beskæftigelsespolitiske profil. Aktiveringsperiode er en udmøntning af et aktivt tilbud. Indeholder udelukkende beregnede og sammenfattede data for de tilbud, der er i aktivering.
RehabiliteringsprocesRehabiliteringsforløbet og tilhørende dokumenter. 


Rehabiliteringsforløbet omfatter:

  • Forberedende del
    Indsamling af dokumentation som forberedelses til behandling i rehabiliteringsteamet
  • Instilling
    Indstilling fra rehabiliteringsteam omkring indsats
  • Indsats 
    Beslutning og udmøntning af faktisk indsats
Evaluering (opfølgning)Evaluering af den enkelte aktivitet i forhold rehabiliteringsforløbet. Endvidere løbende og afsluttende evaluering af det enkelte tilbud efter LAB kap. 11-14.

Sammenhæng

Fra entitetTil entitetDefinition af relation
Data om kontrakt efter integrationslovenSprogkundskabFor hvert sprog en borger har kundskaber indenfor, har Integrationskontraktdata tilknyttet de konkrete kundskaber og niveauet for disse. 
BeskæftigelsessagData om kontrakt efter integrationslovenFlygtninge og familiesammenførte udlænding er omfattet af integrationsloven skal have en integrationskontrakt (data)indtil borgeren opnår permanent ophold
Min PlanData om kontrakt efter integrationslovenHvis der er indberettet integrationskontrakt for en borger, vil integrationskontraktdata blive inkluderet i Min Plan, der således udgør den samlede integrationskontrakt
Min PlanCVHvis borgeren har en integrationskontrakt vil borgerens CV indgå som en del af denne. Dog ikke hvis der er tale om en historisk version af Min Plan.
Min PlanFravær og fritagelsesperiodeHvis borgeren har en integrationskontrakt vil borgerens eventuelle fravær/fritagelser, der er  relevante for integrationskontrakten, indgå som en del af denne. Dog ikke hvis der er tale om en historisk version af Min Plan.
Min PlanVisitationHvis borgeren hare en integrationskontrakt vil borgerens aktuelle visitation indgå som en del af denne. Dog ikke hvis der er tale om en historisk version af Min Plan.
Min PlanMin Plan hændelseDe hændelser der er sket på Min plan siden sidste kvittering fra borger.
BeskæftigelsessagMin PlanEn borger der har en Min Plan.
Min PlanKrav til jobsøgningFor dagpengemodtagere, skal a-kassen fastlægge krav til jobsøgning, som indgår i Min Plan (som strukturerede data).

For jobparate kontanthjælpsmodtager m.fl.) skal a-jobcentret aftale krav til jobsøgning, som indgår i Min Plan (som strukturerede data).

For andre grupper, kan aftaler om jobsøgning indgå ifm. aftaler ved afholdte samtaler

Min PlanAfholdt samtale (jobcenter)Aftaler fra afholdte samtaler (jobsamtaler mv) i jobcenteret indgår i Min plan.
Min PlanAfholdt samtale (a-kasse)Aftaler fra afholdte samtaler (cv-samtale, jobsamtale, rådighedssamtaler) i a-kassen indgår i Min plan.
Min PlanPlan (basis)Hvis borgeren har en (snæver) plan og eventuelle aktiviteter, indgår de som en del af Min Plan.
Min PlanVejledningstekstDen vejledningstekst der er inkluderet på den pågældende version af Min Plan.

Fra 1. januar 2020 indgår der alene vejledningstekt i Min plan for borgere med integrationskontrakt.

StillingsbetegnelsePlanDet Jobmål (beskæftigelsesmål) der er valgt til planen.

Jobmålet kan også være en dun/amu-kode eller en fritekst (afhængig af kontaktgruppen)

PlanTilbud (aktivitet)De tilbud eller øvrige indsatser efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats til en borger, der indgår på en plan. Et tilbud behøver ikke at være en del af en plan.
PlanPlanmålDe konkrete mål der er for borgeren i planen.
PlanUddannelsesplan m. uddannelsespålægDen konkrete del af planen der indeholder uddannelsesplandata - herunder uddannelsespålæg - og som gør planen til en uddannelsesplan, hvis de er udfyldt.
Uddannelsesplan m. uddannelsespålægUddannelsesønskeBorgerens uddannelsesønsker der er knyttet til uddannelsesplanen.
UddannelsesønskePlanmålUddannelsesønskets kobling til selve målet for planen.
BeskæftigelsessagTilbud (aktivitet)De tilbud og andre indsatser efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, der er givet til en borger,
Tilbud (aktivitet)VirksomhedDen virksomhed tilbuddet er relateret til enten som virksomhed eller kursusudbyder.
Tilbud (aktivitet)VirksomhedslokationDen virksonhedslokation (P-nummer) der er virksomhed eller kursusudbyder.
Tilbud (aktivitet)ArbejdsstedDet arbejds- eller kursussted, hvor tilbuddet bliver afholdt.
Tilbud (aktivitet)StillingsbetegnelseStillingsbetegnelse for virksomhedsrettede tilbud
Tilbud (aktivitet)TilbudsreferenceDe interne og eksterne referencer til andre dataelementer i DFDG eller lokalt i jobcentersystemerne..
Tilbud (aktivitet)TilskudsansættelseHvis tilbudet (aktiviteten) er en tilskudsansættelse så de specifikke data der er knyttet til tilbudets (aktivitetens) stamdata.
TilskudsansættelseStillingsbetegnelseDen stillingsbetegnelse der er knyttet til tilskudstilbudet.
Tilbud (aktivitet)Vejledning og opkvalificering - kursusHvis tilbudet (aktiviteten) er et kursus så de specifikke data der er knyttet til tilbudets (aktivitetens) stamdata.
Tilbud (aktivitet)HjælpemiddelHvis tilbudet (aktiviteten) er et hjælpemiddel så de specifikke data der er knyttet til tilbudets (aktivitetens) stamdata.
Tilbud (aktivitet)Personlig assistanceHvis tilbudet (aktiviteten) er personlig assistance så de specifikke data der er knyttet til tilbudets (aktivitetens) stamdata.
AktiveringTilbud (aktivitet)De tilbud der er aktivering.

Primære services

Error rendering macro 'excerpt-include' : No link could be created for 'Min plan'.

Error rendering macro 'excerpt-include' : User 'null' does not have permission to view the page 'GI:Integrationskontrakt og tidlig informationsudveksling fra asylcenter til kommune - inkl. CV oplysninger'.