Planlagte samtaler omfatter indkaldelser til samtaler fra jobcenter eller , anden aktør eller a-kasse, bookninger foretaget af borgeren på Jobnet, fra en kommunal selvbetjeningsløsning eller af medlemmet i a-kassens bookingsystem, samt ændringer og aflysninger til disseindkaldte eller selvbookede planlagte samtaler.
Table of Contents |
---|
Planlagte samtaler skal indberettes til DFDG, så borger kan se dem på Jobnet og så øvrige parter kan holdes sig opdaterede og undgå dobbeltbookninger.Planlagte samtaler slettes
Af hensyn til det fælles kontaktforløb skal fælles jobsamtale (id 17), der
- indkaldes af jobcentret indlæses i a-kassernes fagsystemer således, at a-kassen har kendskab til egen deltagelse i disse samtaler
- indkaldes af a-kassen indlæses i jobcentrets fagsystemer således, at jobcentret har kendskab til egen deltagelse i disse samtaler
Planlagte fremtidige samtaler aflyses, når borgeren flytter folkeregisteradresse (mellem kommuner) og bliver tilknyttet et andet jobcenter.
Selvbooking af møder i jobcentret
Selvbooking af møder i jobcentret indebærer, at borgerne på Jobnet selv kan booke møder med jobcenteret. Efter lovgivningen kan selvbooking også ske fra en anden platform end Jobnet, hvis kommunen stiller dette til rådighed.
Formålet med selvbooking er:
- At forbedre borgerens muligheder for at booke tid hos jobcentret. Hermed får borgeren en bedre service og større ansvar for tidspunkt for møde med jobcentret, herunder overholdelse af aftaletidspunktet.
- At forenkle indkaldelse af borgere til arrangementer, samtaler m.v. i jobcentret, således at resurserne ressourcerne udnyttes bedst muligt. Indkaldesystemet vil samtidig optimere udnyttelse af ledig kapacitet i jobcentrene, og øget fremmødefrekvens vil spare administrative resurser.
En planlagt samtale kan registreres fra flere steder:
- Jobcentret benytter det ressourcestyringssystem (RPS) – Jobcenter Planner - som STAR stiller til rådighed
- Jobcentrets sagsbehandlingssystem (Opera / Workbase / Fasit) indeholder eget ressource styringssystem (kan anvendes til booking (indkaldelse)
...
Selvbooking fra Resource Planner System
...
Det skal understøttes, at man spørger online (webservicekald) på Planner, men (afhængigt af om systemet er konfigureret til online/offline) sender WSRM beskeder til det eksterne system.
Gruppemøder og selvbooking til gruppemøder
Gruppemøder skal redigeres og håndteres i det system hvor de oprettes. Hvis man ønsker at borger kan selvbooke via Jobnet, skal gruppemødet oprettes i Planner.
RebookingPossible bør altid sættes til false ved gruppemøder. Baggrunden for dette er at det i flere systemer et problem hvis gruppemøder håndteres af andre end det oprettende system. Derfor må gruppemøder ikke ændres af andre systemer end det oprettende.
Planner sikrer at det ikke sker ved at gruppemøder oprettet i andre systemer ikke modtages og vises i Planner.
Rent teknisk er et gruppemøde en samling af bookninger med samme GroupBookingIdentifier.
Primære services
- BookingService
- ExternalBookingService
- BookingWsrmMessageService
- BookingSearchService
- LetterVariantService
- PlannerBookingService
...
Det er op til jobcenteret at afgøre, om det skal være muligt at ombooke eller aflyse mødet fra Jobnet. Det er muligt for kommunen at tilbyde selvbooking til alle målgrupper. For en lang række målgrupper er der dog pligt til at selvbooke samtaler med jobcentret.
Selvbooking af møder i a-kassen
Selvbooking af møder i a-kassen indebærer, at a-kassemedlemmer fra a-kassens egne selvbetjeningsløsninger selv kan booke møder med a-kassen. Dagpengemodtagere har pligt til at selvbooke visse møder med a-kassen.
Indkaldelser
Booker borgeren ikke selv sit møde, kan jobcenteret indkalde vedkommende. Indkaldelsen bliver herefter vist på Jobnet, hvor borgeren skal kvittere for den. Det er op til jobcenteret at afgøre, om det skal være muligt at ombooke eller aflyse mødet fra Jobnet.
Indkaldelser fra a-kassen bliver også vist på Jobnet.
Udeblivelse og/eller aflysning samt mødepligt
Aflysning af indkaldte samtaler er primært vigtigt af hensyn til deltagerne i samtalen. Efter samtaletidspunktet er bookingen ikke vigtig set med STAR øjne, og en udeblivelse skal ikke rapporteres på samtalen. Hvis det er til samtale i jobcentret skal der evt. oprettes besked til a-kasse om vurdering af rådighed. Hvis det er i a-kassen, er det op til a-kassen selv at vurdere behovet for opfølgning på hændelsen.
- Visse samtaletyper er med mødepligt:
- Id 4 - Opfølgningssamtale
- Id 7 - Jobsamtale
- Id 9 - Informationsmøde
- Id 10 - CV samtale
- Id 15 - Rådighedssamtale
- Id 16 - Samtale om kontrakten efter integrationsloven
- Id 17 - Jobsamtale med a-kasse
- Id 18 - Samtale i rehabiliteringsteam
- Samtaletyper uden mødepligt:
- Id 5 – Fleksjobopfølgningssamtale
- Id 12 - Anden samtale
- Id 13 - Informationsmøde uden mødepligt
- Det kan have ydelsesmæssige konsekvenser, hvis borger ikke dykker op til samtaler med mødepligt
Mere beskrivelse
Child pages (Children Display) |
---|