Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Current »

Arbejdsmarkedsportalen (AMP) anvendes i dag som Landingpage / Login-side til REVI og sagsbehandler-login til Jobnet. AMP anvendes endvidere til administration af roller og medarbejder- og organisationscertifikater, herunder tildeling af rettigheder til hvilke services organisationscertifikater fra de eksterne serviceaftagere må kalde. Beskrivelsen er ikke udtømmende.

Formålet med AMP var oprindeligt at understøtte sagsbehandlingen i Arbejdsformidlingen (AF) og senere staten i jobcentret i forhold til beskæftigelsesindsatsen for forsikrede ledige. AMP blev endvidere anvendt af andre aktører.

Formålet med AMP var endvidere at understøtte afgrænsede dele af a-kassernes sagsbehandling i forhold til forsikrede ledige.

For et overblik over den samlede it-understøttelse af beskæftigelsesindsatsen henvises til bilag 2A: Systemlandskab på beskæftigelsesområdet.

Baggrund og historie

Arbejdsmarkedsportalen (AMP) afløste gradvist Amanda som sagsbehandlingssystem i Arbejdsformidlingen (AF), hvor der blev sagsbehandlet på de forsikrede ledige, dvs. borgere i en a-kasse. Brugerne kom primært fra kommunerne, men også fra a-kasserne og anden aktør, samt STAR (AMS) selv.

I forbindelse med strukturreformen i 2007, hvor antallet af kommuner blev reduceret til 98, blev AF omdannet til jobcentre som behandlede alle ledige. Fjorten jobcentre blev udvalgt til at være piloter, der skulle afprøve en ren kommunalisering af jobcentret. For disse jobcentre blev det valgt at de selv skulle varetage it-understøttelsen af sagsbehandlingen. Der blev valgt en model hvor de kommunale sagsbehandlingssystemer efterlignede AMP og foretog indberetning direkte i AMP’s database, via de samme services som AMP’s brugergrænseflade anvendte. På denne måde blev Det Fælles it-baserede Datagrundlag (DFDG) skabt.

En af fordelene var, at i overgangsperioden kunne kommunale brugere frit springe mellem egne systemer og AMP, og stadig have adgang til de samme data. På samme måde kunne borgerne via selvbetjening på Jobnet også se opdaterede data uafhængigt af, hvilken løsning jobcentret benyttede.

I de øvrige jobcentre var der to myndigheder: Staten i jobcentret varetog indsatsen for de forsikrede ledige, og den anden del af jobcentret varetog indsatsen for de øvrige målgrupper for indsatsen. Staten i jobcentret anvendte AMP til understøttelse af sin sagsbehandling. Den øvrige del af jobcentret anvendte kommunale jobcenterløsninger til understøttelse af sin sagsbehandling.

I 2008 vedtog Folketinget at kommunalisere alle jobcentre med virkning fra august 2009, hvorefter alle jobcentre over en årrække har skiftet til rene kommunale løsninger. Endvidere er a-kasserne overgået til fuld anvendelse af webservices samt enkelte funktioner på JobKon.

Forventninger til fremtiden

Forretningsmæssigt og funktionelt

På sigt skal der eventuelt etableres en ny landingpage til logon til STARs systemer, til erstatning af logon via SamlSso fra AMP’ens forside og en anden understøttelse af administrationen af roller og certifikater. Nemlogin3 er under implementering i AMP og forventes idriftsat i december 2021.

Teknisk

Ubrugte dele og ubrugt kode i AMP’en er i det væsentligste fjernet.

  • No labels