Dokumentet beskriver implementeringen af Ankiro på jobnet herunder udvikler tips og tricks. Dokumentationen er ufuldstændig men opstartet for at sikre viden tilegnet om søgeprofiler var tilgængelig i ferieperioden.
Teknisk dokumentation
Ankiro er et 3. parts produkt til indeksering og søgning af dokumenter. På jobnet indekseres jobannoncer og borgeres CV til brug for udsøgning.
Fig 1. skitsetegning af serviceaftagere af Ankiro
Batchjobs
Mangler
Søgeprofiler
Søgeprofiler i Ankiro definerer søgekriterier, udformingen af resultatsæt samt sorteringen af samme.
Strukturen er opbygget af et <ResultFormat> element, som definerer resultatsættet samt sorteringen i <SortField> elementer, samt et <Query> element. Query elementer kan nestes og med attributen Operation angives om de nestede elementer er additive eller exclusive i selekteringen.
Bemærk søgekriteriet <Criterion property='Ankiro.Position' weight='1.0' /> er specielt, da der i version 1.13.808.20972 af Ankiro er en bug, som gør kriteriet bliver skippet, hvis der i querien ikke er indeholdt et andet kriterie, der udsøger på en property som eksemplet nedenfor
<Criterion value="{OccupationFreeText}" interpretation="full-exact">
<Property name="Title" weight="0.95" />
<Property name="Presentation" weight="0.90" />
</Criterion>
Se eventuelt den vedhæftede email korrespondance med Ankirosupporten på denne fejl.
JPP
Mangler
JPPv2
Mangler
Automatch søgeprofil
Søgeprofilen for automatch dokumenteret her er indført med 2016-3 releasen. Den bliver kaldt op til 3 gange med forskellige input for at kategorisere resultaterne i jobmatch, beslægtede og hotjobs (forretningsreglerne for udsøgning er dokumenteret under forretningsregler for automatch på dette site). Det var tænkt at kategorisere i de 3 grupper i en søgning, men det kan ikke lade sig gøre før Ankiro bliver opgraderet sammen med SQL Server platformen til 2012, hvor vi vil kunne udføre den radiale søgning som et kriterie der enten er opfyldt eller ej i modsætning til nu, hvor den radiale søgning påvirker vægtningen af resultatet.
I stedet kaldes søgeprofilen i 3 omgange hvis det forrige kald ikke fik fyldt en liste af 10 jobforslag
- Occupation, Flexjob=true hvis borger er flexjobber og geopunkt for at udsøge jobmatch
- OccupationFreetext, Flexjob=true hvis borger er flexjobber og geopunkt for at udsøge beslægtede job.
- HotjobSearch, (Flexjob=true og Occupation hvis borger er flexjobber), liste af jobannoncer der allerede er udsøgt samt geopunkt for borger for at udsøge hotjobs eller deltidsjob med matchende discoams kode
Ovenstående struktur er gentaget for indekset for interne jobannoncer og indekset for eksterne jobannoncer
Der er implementeret en række integrationstests i AnkiroTest.AutomatchTests, som vil kunne benyttes til at teste og afdække problemer
Produktopdateringer
Der findes en nyere version af Ankiro produktet, som kræver Sql Server 2012. Geolokationsudsøgningen som i vores nuværende version er en "custom" implementering af Ankiro vil istedet kunne anvende Sql Servers genereliserede implementering.
Det vil give os følgende muligheder:
1) Administrations portalen understøtter søgninger med geolokation baseret på sql server 2012 (nuværende kan ikke angive radial parameter)
2) Vi kan lave udsøgninger, hvor afstanden fra centrum ikke indgår i vægtningen af resultatet. Dette gav os problemer i forhold til at lave automatch i en søgeprofil, da hotjob nær centrum blev vægtet højere end jobmatch i kanten af den radiale søgning.
Installationsguide
Mangler (der er udarbejdet en guide i fællesskab med SF
Adgang til administrationsværktøj i testmiljøer
http://vmjnbatchnext:8099/Home/Dashboard Admin/admin
Eksterne testmiljøer:
Vi kan se ankiro administrationsinterfacet på alle ST miljøer ved at gå ind via Remote Desktop på rds.startest.dk
I en browser kan Ankiro administrationsinterfacet på T8 f.eks tilgås via
http://ankiro.t8.int.startest.dk:8099
(brugernavn: admin, password: admin)
Der er D6uju kursus data på både ST2, ST8 og ST9. (2600 kurser på ST2 og 3600 kurser på ST8 og ST9)