Kontaktgruppe | Kontaktgruppe er en samlebetegnelse for de grupperinger, som er omfattet af et kontaktforløb eller får en beskæftigelsesindsats i jobcenteret. Det er dels målgrupper efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) samt andre grupperinger efter denne lov og dels grupperinger efter anden lovgivning (integrationsloven). Kontaktgruppen er styrende for følgende i registreringsmæssig sammenhæng:- Hvilke personkategori borgeren kan tilhøre
- Om borger i visse tilfælde skal stå tilmeldt eller ej
- Hvad borgeren må på Jobnet.
- Kontaktforløbet
- Fritagelses- og fraværsregistreringer
- m.v.
Om de enkelte grupper: - Kontaktgruppe 1: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 1 (a-dagpengemodtagere).
- Kontaktgruppe 2: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 2 og 3 (kontanthjælpsmodtagere der ikke er omfattet af introduktionsprogrammet).
- Kontaktgruppe 3: Kontanthjælpsmodtagere omfattet af integrationsprogrammet efter integrationslovens § 16, stk. 2. Udgået pr. 1. juli 2016 – der må ikke ske nyregistreringer af denne kontaktgruppe.
- Kontaktgruppe 4: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 10, og som modtager revalideringsydelse (revalidender).
- Kontaktgruppe 5: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 10, og som deltager i et forrevalideringsforløb (forrevalidender).
- Kontaktgruppe 6: Personer som er blevet sygedagpengemodtagere før 5. januar 2015. Udgået pr. 5. januar 2015 – der må ikke ske nyregistreringer af denne kontaktgruppe.
- Kontaktgruppe 7: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 9, og som modtager ledighedsydelse.
- Kontaktgruppe 8: Personer, der ikke modtager offentlig forsørgelsesydelse (bortset fra SU) og som har en sag i jobcenteret, herunder personer, som ønsker at stå tilmeldt som arbejdssøgende.
- Dimittender: Personer, der ønsker at stå tilmeldt som arbejdssøgende i karensperioden før de kan få arbejdsløshedsdagpenge, og som registreres i kontaktgruppe 8.
- Kontaktgruppe 10: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 9, og som efter gammel eller ny ordning er ansat i et fleksjob eller modtager støtte efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 126 eller § 136.
- Kontaktgruppe 11: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 8 (personer, der som led i et ressourceforløb modtager af ressourceforløbsydelse).
- Kontaktgruppe 12: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 4 og 5 (modtagere af uddannelseshjælp).
- Kontaktgruppe 13: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 7 (personer, der som led i et jobafklaringsforløb modtager ressourceforløbsydelse, eller er i et ansættelsesforhold under jobafklaringsforløbet).
- Kontaktgruppe 14: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 11 (personer under folkepensionsalderen med varige begrænsninger i arbejdsevnen, der modtager førtidspension efter lov om social pension eller efter lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v., og som ikke er i stand til at fastholde er opnå beskæftigelse på nedsat tid på normale vilkår på arbejdsmarkedet (førtidspensionister).
- Kontaktgruppe 15: Personer med handicap, jf. lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v., der har gennemført en uddannelse af mindst 18 måneders varighed, som kan berettige til optagelse i en arbejdsløshedskasse, og som ikke har opnået ansættelse efter op til 2 år efter uddannelsens afslutning, og som mangler erhvervserfaring inden for det arbejdsområde, som uddannelsen kvalificerer til. Personer, der ansættes på fuld tid og ikke samtidig modtager f.eks. supplerende dagpenge eller kontanthjælp.
- Kontaktgruppe 16: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 13 (personer under 18 år, som har behov for en uddannelses- og beskæftigelsesfremmende indsats og som ikke modtager en forsørgelsesydelse).
- Kontaktgruppe 17: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr.12 (personer, der ikke er i beskæftigelse, og som ikke opfylder betingelserne for at modtage offentlig hjælp til forsørgelse, herunder dagpenge efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., kontanthjælp eller uddannelseshjælp efter lov om aktiv socialpolitik eller SU efter lov om statens uddannelsesstøtte, samt personer, der ikke kan få tilbud efter integrationsloven). Omfatter også personer, der efter afsluttet selvforsørgelses- og hjemrejseprogram eller introduktionsprogram fortsat har ret til danskuddannelse, jf. integrationslovens § 16, stk. 10.
- Kontaktgruppe 18: Selvforsørgede flygtninge og familiesammenførte udlændinge (integrationslovens § 2, stk. 2-4) omfattet af selvforsørgelses- og hjemrejseprogrammet eller introduktionsprogrammet efter integrationsloven, der ikke modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse og ikke er i beskæftigelse, jf. integrationslovens § 16, stk. 4, jf. § 23, stk. 6. Kontaktgruppen omfatter også SU-modtagere eller personer som forsørges af andre eller sig selv f.eks. pga. formue.
- Kontaktgruppe 19: Indvandrere (integrationslovens § 2, stk. 6) omfattet af introduktionsforløbet (integrationslovens § 24 c), og som ikke er omfattet af kontaktgruppe 18.
- Kontaktgruppe 20: Beskæftigede, der modtager indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 161, kap. 25 eller 28 eller modtager personlig assistance efter lov om kompensation til handicappede i erhverv samt beskæftigede flygtninge og familiesammenførte udlændinge (pligt til danskuddannelse efter integrationslovens § 16, stk. 4, jf. § 21 eller § 16, stk. 7).
- Kontaktgruppe 21: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kap. 23 (Personer, der har uddannelsesaftale som voksen – voksenelev).
- Kontaktgruppe 22: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kap 22 (personer, der er ansat som jobrotationsvikar).
- Kontaktgruppe 23: Personer omfattet af lov om seniorjob (personer, der er ansat i seniorjob efter lov om seniorjob).
- Kontaktgruppe 24: Personer (fra beskæftigelse) omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 6 (Personer fra beskæftigelse, der modtager dagpenge under sygdom efter lov om sygedagpenge).
- Kontaktgruppe 25: Personer (fra ledighed) omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 6 (Personer fra ledighed, der modtager dagpenge under sygdom efter lov om sygedagpenge).
- Kontaktgruppe 26: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 6, nr. 2 og 3, der modtager overgangsydelse efter lov om aktiv socialpolitik som jobparat eller som aktivitetsparat, og som ikke er omfattet af introduktionsprogrammet efter integrationsloven.
- Kontaktgruppe 27: Personer omfattet af integrationslovens § 2, stk. 2 (flygtninge) samt § 2, stk. 3 (familiesammenførte udlændinge til en flygtning), der modtager selvforsørgelses- og hjemrejseydelse omfattet af selvforsørgelses- og hjemrejseprogrammet efter integrationslovens § 16, stk. 1.
- Kontaktgruppe 28: Personer omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats 6, nr. 4, der modtager overgangsydelse efter lov om aktiv socialpolitik som er åbenlyst uddannelsesparat, som øvrig uddannelsesparat eller som aktivitetsparat.
- Kontaktgruppe 29: Personer omfattet af integrationslovens § 2, stk. 4 (andre familiesammenførte udlændinge omfattet af introduktionsprogrammet efter integrationslovens § 16, stk. 2, der modtager overgangsydelse efter integrationsloven).
Kontaktgruppe er en samlebetegnelse for de grupperinger, som er omfattet af et kontaktforløb i jobcenteret. Det er dels målgrupper efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) samt andre grupperinger efter denne lov og dels grupperinger efter anden lovgivning (integrationsloven). Kontaktgruppen er styrende for følgende i registreringsmæssig sammenhæng: - Hvilke matchgrupper borgeren kan tilhøre - Om borger i visse tilfælde skal stå tilmeldt eller ej - Hvad borgeren må på Jobnet. - Kontaktforløbet - Fritagelses- og fraværsregistreringer Eksempler på kontaktgrupper fra LAB: - Dagpenge - Kontanthjælp - Introydelse - Revalidering - For-revalidering - Sygedagpenge - Fleksjobvisiteret Eksempler på kontaktgrupper fra databekendtgørelse: - Kontanthjælpsansøger - Sygedagpengeansøger - Uden ydelse - Dimittend Om de enkelte grupper: - Kontaktgruppe 1 svarer til lovens definition af målgruppe i § 2, nr. 1 - dvs. dagpengemodtagere. - Kontaktgruppe 2 - dvs. kontant- og starthjælpsmodtagere. NB: En person, der er visiteret til et fleksjob og som modtager kontanthjælp som eneste ydelse, er omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats § 2, nr. 2 eller 3 og dermed af kontaktgruppe 2. - Kontaktgruppe 3 er ikke omfattet af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, men Integrationsloven - der er tale om personer omfattet af integrationsloven og som ansøger om eller modtager introduktionsydelse. - Kontaktgruppe 4 og 5 er en underopdeling af lovens målgruppe i § 2, nr. 4 - dvs. hhv. revalidender og forrevalidender. - Kontaktgruppe 6 svarer til lovens målgruppe i § 2, nr. 5 - dvs. sygedagpengemodtagere. - Kontaktgruppe 7 svarer til lovens målgruppe i § 2 nr. 7 - dvs. personer, der er visiteret til et fleksjob og som modtager ledighedsydelse eller særlig ydelse. - Kontaktgruppe 8 er borgere, der ønsker at stå tilmeldt jobcenteret uden at modtage offentlig ydelse. Denne gruppe indgår ikke i de grupper, som jobcentret skal følge op på med hensyn til kontaktforløb og aktivering. Særligt vedrørende personer ansat i seniorjob i kommunen, se afsnit 19.2. - Dimittender er ikke en kontaktgruppe; men vil stå tilmeldt med kontaktgruppen "uden ydelse" og med "dimittend" som tilmeldekategori. Dette betyder, at når der modtages digital besked fra a-kassen om, at personen har dagpengeret, skifter it-systemet automatisk personen til kontaktgruppen "dagpengemodtager" (NB: Dette sker dog ikke, hvis dimittenden er registreret med en anden kontaktgruppe, fx kontant- eller starthjælpsmodtager). |
Match | Match er en vurdering borgerens beskæftigelsespotentiale, dvs. en samlet vurdering af vedkommendes arbejdsmarkedsrelevante ressourcer, kompetencer og udviklingsmuligheder. Matchkategorier knyttes til borgeren sammenholdt med de matchregler, der er i forhold til borgerens kontaktgrupper.Se mere under: Målgrupper (Kontaktgrupper og kategorisering) KontaktGruppe/PersonKategorisering Match er en vurdering borgerens beskæftigelsespotentiale, dvs. en samlet vurdering af vedkommendes arbejdsmarkedsrelevante ressourcer, kompetencer og udviklingsmuligheder. Matchkategorier knyttes til borgeren sammenholdt med de matchregler, der er i forhold til borgerens kontaktgrupper. Matchkategorier: - Match 1. Jobklar - borgeren er parat til at tage et arbejde og forsørge sig selv inden for tre måneder. Defineret ved en person, der ikke har problemer ud over ledighed, dvs. en person, der er parat til at tage ordinært arbejde, som gør den gågældende i stand til at forsørge sig selv inden for tre måneder. - Match 2. Indsatsklar - borgeren kan deltage i beskæftigelsesindsatsen eller vende gradvist tilbage til arbejde. Defineret ved en person, der ikke er parat til at tage ordinært arbejde, som gør den pågældende i stand til at forsørge sig selv inden for tre måneder, men som er i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud. - Match 3. Midlertidigt passiv - borgeren er hverken jobklar, eller for tiden i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats/vende tilbage til arbejde. Defineret ved en person, der hverken er parat til at tage et ordinært arbejde, som gør den pågældende i stand til at forsørge sig selv inden for tre måneder, eller i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud. |