Info |
---|
Under udarbejdelse |
Kommunerne kan anvender anvende egen plannerløsning istedet for STARs Planner løsning.
Følgende dokument beskriver overordnet hvilke elementer der skal udvikles, for at kommunerne selv kan IT understøtte om- og selvbooking som i dag er implementeret i Planner, via en ”Kommune Planner”.
Oplægget gennemgår en 1:1 kommunalisering af den nuværende statslige Planner løsning. Som det fremgår af diskussionen sidst i oplægget, så er der en række ulemper ved blot at kommunalisere Planner i den nuværende form. Der bør afsættes tid til at finde den optimale løsning for hvordan opgaven bedst understøttes når ansvaret fordeles mellem stat og kommune, herunder hvilke dele der med fordel kan placeres i DFDG og hvilke der bør placeres i en kommunal løsning.
1.1 Baggrund
Der er rejst ønske om at kommunerne selv kan håndtere Kommunerne kan med egen plannerløsning foretage indkaldelse og tildeling af ledig tid i forbindelse med /opdateret tid til brug for borgers om- og selvbooking , og udstilling af samtaletilbud, via deres eksisterende sagsbehandlings systemer eller via en ’Kommune Planner’.
...
på Jobnet.
STAR's Planner-løsning
Kernefunktionaliteten i den statslige Plannerløsning er at understøtte borgers om- og selvbookning af samtaler. Kommunens brugere anvender Planner, borger om- og selvbooker via Jobnet, som via DFDG ’taler’ med Planner.
...
Jobcentrets sagsbehandlingssystem kan også indkalde borgere til samtaler. Samtalerne gemmes i den pågældende vejleders kalender. Samtaler indkaldt via denne kanal kan dog ikke om-bookes af borger.
...
Den kommunale Planner-løsning
For at kunne etablere en kommunal Planner-løsning er det nødvendigt at forstå hvorledes Planner indgår i systemkomplekset i dag. Planner blev ved etableringen allerede tænkt som et selvstændigt modul, som bindes sammen med de øvrige systemer via DFDG.
Kommunikationen med Planner foregår gennem en række services, som tilbyder en snitflade mod de data som ligger i Planner. Billedet kompliceres lidt af at planlagte samtaler (bookninger) ligger i DFDG, synkroniseringen af disse med Planner foregår via WSRM, og DFDG’s booking service. De anvendt kan kort opremses som:
...
Nedenfor er skitseret hvorledes en Kommune Planner kunne indpasses i det eksisterende. På nedenstående er de nye dele skitseret i rød.
Som det ses skal den kommunale Planner-løsning understøtte tilsvarende funktionalitet som den statslige Plannerløsning. Ved at lade den kommunale løsning spejle funktionaliteten fra den statslige løsning vil det være muligt for kommunen at etablere Plannerløsningen uafhængigt af det kommunale sagsbehandlingssystem (KSS), men det vil også være muligt at indbygge Planner direkte i KSS.
...
Vi kunne forære den nuværende Plannerløsning til kommunerne og i stedet stille krav til snitfladen som Planner skal implementere.
Forudsætninger for tilslutning
...
Kommunen/Myndigheden skal bestille et produktionscertifikat til løsningen med kommunens CVR via kommunens LRA (det er som regel samme person, der udsteder medarbejdercertifikater som er ansvarlig for bestilling af denne type certifikat).
Yderligere information
Man læse mere om Kommuneklienten og tilslutning og implementering af denne på DFDG.DK.
Der skal gennemføres EI og E2E test
Webservice dokumentation om og kildekode til kommuneklienten
...
Webservice dokumentation vedr. kommuneklienten kan findes under Planner Services.
Information om tilslutning kan findes under Startpakke - Tilslutning af Kommuneklient til Jobcenter Planner.
...