Bekræftelse af (aktiv) jobsøgning

OBS. Siden indeholder historisk beskrivelse. Regler om bekræftelse af aktiv jobsøgning (Tjek af jobforslag) blev afskaffet pr. 7. december 2019 i tilknytning til, at en ny hovedlov (Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats skulle træde i kraft 1. januar 2020).


Som led i Velfærdsforliget og TASS 2 pålagdes de ledige på Jobnet at bekræfte sin aktive jobsøgning mindst hver 7. dag (bekræft aktiv jobsøgningen blev senere omlagt til, at man som ledig mindst hver 7. dag skulle Tjekke sine jobforslag på Jobnet for at bekræfte sin aktive jobsøgning.

Hvis den jobsøgende undlod at gøre dette, skulle denne først have en advarsel og derefter afmeldes. Hvis den jobsøgende gentagne gange undlod at bekræfte sin jobsøgning (tjekke sine jobforslag) afmeldtes personen direkte. Der var et kompliceret regelsæt omkring, hvornår der var tale om gentagen manglende bekræftelse. TASS 2 håndterede alle beregningsregler omkring dette. Dog skulle jobcentret selv på baggrund af WSRM-besked fra DFDG danne og sende advarsels- og afmeldebreve med almindelig post eller til Offentlig Digital Post for at understøtte denne del af TASS 2.

Tjek jobforslag betegnedes internt ofte - men ikke i forhold til borgerne - som TJOB.

Bekræftelse af aktiv jobsøgning er udfaset med ny LAB pr release 2019-4

Tjek dine Jobforslag

Forretningsregler i forbindelse med Tjek Jobforslag:

  • Automatisk advarselsbrev ved manglende Tjek Jobforslag
  • Advarselsbrevet udsendtes automatisk til de personer hvor den seneste Tjek Jobforslag er fortaget for mere end 7 dage siden.
  • Hvis den ledige 7 dage efter udsendelsen af advarselsbrevet endnu ikke havde bekræftet sin tilmelding som ledig, afmeldtes den ledige.

Der genereredes et advarselsbrev for ledige tilknyttet et jobcenter. Der sendtes fra DFDG en Advis i form af en ”Warning” via WSRM til ledige tilknyttet et jobcenter.

  • Afmelding ved gentagende manglende Tjek Jobforslag
  • Hvis en ledig undlod at Tjekke Jobforslag rettidigt 3 gange eller mere i løbet af en 12 måneders periode, skulle personen automatisk afmeldes uden forudgående advaselsbreve.


Fravær der fritog for tjek af job forslag, ”nulstillede” tælleren for Tjek Jobforslag. Det fremgik af skema med fravær og fritagelser hvilke fravær, der fritog for at tjekke jobforslag. Ved ændring af tilmeldekategori blev tælleren også nulstillet.

En fraværsregistrering skulle nulstille, således at der løb en ny 7-dages-frist for bekræftet tilmelding, fra den dato, hvor fraværsregistreringen ophørte

Når fraværsregistreringen ophørte, startede "tælleren" i forhold til deres Tjek Jobforslag automatisk, således at den ledige skulle tjekke Jobforslag senest 7 dage efter deres fraværsregistrering var afsluttet. Borgere i kontaktgruppe 23 (seniorjob) var fritaget fra Tjek Jobforslag.

Definition af 7 dages påmindelsesfrist:

  • I relation til Tjek Jobforslag var en uge 7 kalenderdage med hensyntagen til helligdage.
    • Hvis den nye beregnede TJOB-dato rammer både et fravær og en helligdagsperiode, så blev TJOB dato flyttet:
    • Antal dage mellem ’fraværsperioden’ og ’helligdagsperioden + dage efter helligdagsperioden’ skulle totalt være 7.
    • Opgørelse af påmindelsesuger:
      • Opgørelsen af påmindelsesuger, dvs. manglende rettidig bekræftelse af tilmelding, der blev opgjort pr. løbende 12 måneder, skulle opgøres pr. tilmeldekategori.

Således at hvis en borger f.eks. får en påmindelse for manglende bekræftelse som dagpengemodtager og derefter får en påmindelse for manglende bekræftelse som kontanthjælpsmodtager, så opgøres dette inden for den periode, hvor personen er tilmeldt som kontanthjælpsmodtager kun som en påmindelsesuge.

Primære services